Commerciële inhoud | Alleen nieuwe klanten | 18+

Bent u al online wedder of wilt u wedden op uw favoriete teams tijdens de wereldbeker 2022? Als u in België woont, moet u op de hoogte zijn van de huidige wetgeving inzake online sportweddenschappen. De regelgeving is streng en online bookmakers moeten over een vergunning beschikken. Dankzij de evolutie van de online gokwereld kunnen alle spelers veilig weddenschappen afsluiten. Lees meer in dit artikel over dit onderwerp!

 

Wat is de Belgische Kansspelcommissie?

De belangrijkste taak van de HGC is het reguleren van de wetgeving inzake online sportweddenschappen in België. Bovendien wordt gewerkt aan de veralgemening van dit beginsel voor alle Europese landen. Zij speelt ook een rol bij het opstellen van wetgeving. Zij geeft praktisch advies aan de Belgische regering over de regulering van onlinekansspelen. U kunt dus kiezen voor een online sportwedkantoor dat beschikt over een door het CJH afgegeven vergunning.

De vergunning kan te allen tijde aan de houder worden teruggegeven. Indien de regelgeving inzake onlinekansspelen door de bookmakers niet wordt nageleefd, worden door het Hof van Justitie in België sancties opgelegd. U kunt in alle veiligheid wedden omdat deze instantie de bookmaker kent, inclusief de locatie van zijn bedrijf. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat u op uw favoriete sporten kunt wedden en er een nieuwe passie van kunt maken. Pas op voor gokverslaving!

Het belang van de wet op online sportweddenschappen voor gokkers

Nu er een groot evenement in de sportweddenschappenwereld aankomt, is het belangrijk de mensen op hun rechten te wijzen. De wet op online sportweddenschappen is in het leven geroepen om spelers te beschermen. Vandaag de dag kennen virtuele spelen geen grenzen meer. Gokkers uit Afrika kunnen bijvoorbeeld weddenschappen afsluiten op een sportwebsite die in België is gevestigd. Online betalingen maken het mogelijk om in alle veiligheid geldtransacties te verrichten. Bovendien is de CJH-licentie een garantie voor kwaliteit.

Eerbiediging en bewaring van persoonsgegevens

De bookmaker van uw keuze is verplicht uw persoonlijke gegevens te beschermen. In feite werken de beste live wedden sites met een gespecialiseerde partner en gebruiken een beschermings algoritme. Uw geld is in veilige handen. Ten slotte hebt u de zekerheid dat de site door de staat wordt gereglementeerd en gecontroleerd. Hierdoor kunt u legaal wedden. Uw winsten worden op uw verzoek rechtstreeks op uw bankrekening gestort.

U hebt de zekerheid dat u uw geld op een veilige weddenschap inzet. De Wereldbeker 2022 is een mooie gelegenheid om online te gaan wedden. U zult zien dat sportweddenschappen zowel uw passie voor sport als voor gokken combineren. U kunt dan geld winnen vanuit uw huis door uw passie. Sportweddenschappen zijn voor iedereen vanaf 18 jaar. Elke gokker kan online hulp krijgen in geval van gokverslaving.

Bescherming voor onlinegokkers

Zoals u kunt zien, is de keuze van uw sportweddenschap site in België belangrijk. De wet beschermt u tegen kwaadaardige sites. Een bookmaker die een vergunning heeft van het CJH is een serieuze site. U kunt zich onmiddellijk inschrijven. Bovendien hebt u bij een geschil de mogelijkheid te worden gehoord en opnieuw te worden beschermd tegen onrechtvaardigheid. De licentie is een garantie voor de kwaliteit van de site. U kunt bij de CJH klagen over illegale en oneerlijke acties.

In ieder geval zijn de regels voor online sportweddenschappen in België streng. Goksites zijn verplicht hun activiteiten bij deze instantie te melden. De CJH is verantwoordelijk voor het onderzoeken van de geloofwaardigheid van bookmakers alvorens een vergunning af te geven. Zij kan onrechtvaardigheden jegens gokkers of bookmakers bestraffen. In het uiterste geval wordt de vergunning ingetrokken en moeten boetes worden betaald om de aangerichte schade te vergoeden.