Commerciële inhoud | Alleen nieuwe klanten | 18+

Live voetbalweddenschappen

Voetbal is verreweg de koning van sportweddenschappen en verschillende factoren verklaren waarom voetbal een van de beste sporten is om op te wedden. Allereerst wordt er het hele jaar door over de hele wereld gevoetbald, dus er zijn altijd wedstrijden om op te wedden. Afgezien van de vele binnenlandse competities, zijn er andere soorten wedstrijden zoals binnenlandse bekers, vriendschappelijke wedstrijden, Champions League, Europa League, WK-kwalificaties en Europees kampioenschap, enz. Voetbal wordt niet alleen in België gespeeld, over de hele wereld zijn er bijna dagelijks wedstrijden om op te wedden.

Mogelijkheden om op voetbal te wedden

De bookmarkers bieden de lijst met voetbalwedstrijden waarop u kunt wedden, vol met de meest uiteenlopende kansen en soorten weddenschappen. Dit varieert van grote competities zoals de Premier League, La Liga, Serie A en Bundesliga tot de Jupiler Pro League in België, tot lagere competities en minder populaire competities over de hele wereld. U kunt kiezen voor enkelvoudige weddenschappen, zoals enkelvoudige weddenschappen op de uitkomst van een wedstrijd, of meervoudige weddenschappen, waarbij u verschillende soorten weddenschappen op verschillende wedstrijden combineert in één enkel weddenschapsbewijs. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos als het gaat om voetbalweddenschappen, vanwege het brede scala aan verschillende weddenschappen, of je nu wilt wedden op het exacte resultaat, het aantal doelpunten, kaarten, corners, doelpuntenmakers… In het volgende hoofdstuk zullen we bekijk de meest populaire soorten weddenschappen voor voetbalweddenschappen.

Soorten voetbalweddenschappen in België?

Het meest populaire type weddenschap op voetbal in België is ongetwijfeld de klassieke 1×2 weddenschap. Met deze weddenschap zet je in op het winnende thuisteam (1), het gelijkspel (X) of het uitspelende team dat wint (2).

Dubbele kans is een andere vorm van wedden waarbij je twee mogelijke uitkomsten samen neemt. Als je bijvoorbeeld denkt dat de thuisploeg zeker niet zal verliezen, maar je denkt dat er misschien een gelijkspel komt, dan kun je wedden dat de thuisploeg wint of gelijkspeelt (ook wel 1X genoemd). Op deze manier verklein je het risico dat je neemt op de wedstrijd aanzienlijk, zelfs als deze gepaard gaat met lagere kansen. Bij dubbele kansen zijn er altijd drie mogelijke uitkomsten om op te wedden: Winst of gelijkspel thuisploeg (1X), Winst thuisploeg of uitploeg (12) of thuisploeg (X2).

Een andere populaire keuze, vooral wanneer er een significant verschil in sterkte is tussen de twee teams, is om te wedden op handicaps. Bij een normale handicapweddenschap (3-way handicap) geef je een virtueel voordeel of nadeel aan een bepaald team en wed je op de wedstrijd volgens deze virtuele aanpassing. Als je wedt op de Belgische wedstrijd Club Brugge – Charleroi met een handicap van 0-1, wint Club Brugge als ze winnen met minstens twee doelpunten, als ze winnen met één doelpunt is het een gelijkspel, en als alle andere resultaten zijn anders zal Charleroi winnen. Naast 3-way handicaps zijn ook Aziatische handicaps populair bij weddenschappen. Met Aziatische handicaps wordt het aantal mogelijke uitkomsten teruggebracht van 3 naar 2 en zijn halve lijnen en kwartlijnen mogelijk. We zullen dit in meer detail bespreken in onze diepgaande gids voor Aziatische handicaps.

Een ander populair type weddenschap is over/underbets. Bij over/under-weddenschappen wedt u op het aantal doelpunten dat u in een wedstrijd verwacht, op basis van een vooraf bepaald aantal. De meest populaire lijn om op te wedden is meestal meer dan/minder dan 2,5 doelpunten, hoewel andere lijnen voor de meeste wedstrijden worden aangeboden. Als je inzet op meer dan 2,5 doelpunten, win je als er minimaal 3 doelpunten zijn gescoord. Als je inzet op minder dan 2,5 doelpunten, win je als er maximaal 2 doelpunten worden gescoord in de wedstrijd.

Live voetbalweddenschappen

Live wedden is tegenwoordig erg populair. Wat is het, vraag je je misschien af? Live wedden op voetbal betekent een weddenschap plaatsen terwijl de wedstrijd aan de gang is. De kansen veranderen voortdurend. Als je denkt dat een wedstrijd omgedraaid gaat worden of als je zeker weet dat een team hun voorsprong zal behouden, dan is live wedden iets voor jou. Sommige operators bieden gokkers aan om veel voetbalwedstrijden live op hun kanalen te bekijken.